Dr. Mustafa Dinç USMOS 2017’nin ana teması olarak seçilen ‘Artırılmış Gerçeklik ve Ciddi Oyunlar’ konusunda 20 Kasım Pazartesi günü 14:00-16:00 arasında ODTÜ-TSK MODSİMMER’de bir konferans öncesi kısa kurs verecektir. Katılmak isteyenlerin usmos@metu.edu.tr adresine isim ve kuruluş bilgilerini yollamaları rica olunur.

Dr. Mustafa DİNÇ 1972 yılında Sivas’ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamlamış ve 1990 yılında Deniz Lisesi’den ve 1994 yılında da Deniz Harp Okulu’ndan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında lisans derecesi ile mezun olmuştur.

Deniz subayı olarak Deniz Kuvvetleri bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Modelleme ve Simülasyon alanında 1999 yılında California, ABD’de yüksek lisans eğitimine seçilmiştir. 2 yıllık Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, 2001 yılında Deniz Kuvvetleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi K.lığına atanmıştır.

Dr. Mustafa Dinç, 2001 yılından itibaren ARMERKOM çatısı altında Deniz Kuvvetlerinin Uzun Ufuk, GENESİS, MİLGEM gibi büyük çaplı projelerinde çalışma şansı ve onuru elde etmiştir. Ayrıca bu süreçte İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nde Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünde 2013 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2013 yılında Genelkurmay Başkanlığında Modelleme ve Simülasyon Ş.Md.lüğüne atanmış ve bu görevi 4 yıl süreyle devam ettirmiştir.

2017 yılında TSK’dan Kd.Albay rütbesiyle emekli olan Dr. Mustafa Dinç, hâlen yarı zamanlı olarak ODTÜ ve Çankaya Üniversitesinde Modelleme ve Simülasyona Giriş ve Bilgisayar Simülasyonu dersleri vermektedir.

Son Güncelleme:
05/05/2022 - 13:27