19-20.11.2019 USMOS 2019 Konferansı

"Büyük Veri Çağında Modelleme ve Simülasyon" ana temalı USMOS 2019 Konferansı, 19-20 Kasım 2019 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde 542 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Açılışa Konferans Başkanı Prof. Dr. Pınar KARAGÖZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet T. ZEYREK, Genelkurmay Başkanlığı Kuvvet Geliştirme ve Kaynak Yönetim Daire Başkanı Tuğa. Hakan ERCAN, SSB Başkan Yardımcısı Mustafa Murat ŞEKER, MSB Arge ve Teknoloji Daire Başkanı Dr. Esra ŞENEL konuşmacı olarak katılmıştır. Açılış konuşmalarını takiben davetli konuşmacı Prof. Dr. Erdal ÇAYIRCI (DataUniTor Yönetim Kurulu Başkanı, Stavanger Norveç) tarafından “Büyük Verinin Askeri Modelleme ve Benzetime Etkileri ve İlişkisi' başlıklı konuşma yapılmıştır.

Konferans ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve bildirilerin yer aldığı kitaba http://www.usmos.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

November, 21-23 2017 USMOS 2017 Conference

2 yılda bir düzenlenen USMOS Konferansı'nın yedincisi, Prof. Osman Balcı, Yb. Federico Perez-Dueñas, Prof. Banu Onaral ve Doç. Dr. Kurtuluş İzzetoğlu'nun davetli konuşmacı olarak katılımıyla 21-23 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Konferansın ana teması bu yıl "'Yeni Nesil Simülasyon Teknolojileri: Artırılmış Gerçeklik ve Ciddi Oyunlar" olarak belirlenmiştir.

Konferans ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve bildirilerin yer aldığı kitaba http://www.usmos.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

29.06.2016 Dr.Tuncer ÖREN’in Konuşması

Dr.Tuncer ÖREN (University of Ottowa, Kanada)  29 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 10:00 – 12:00 arasında “Araçların evrimi ve benzetimin gelişme evreleri: Düşünce deneylerinden benzetim tabanlı bilgi dallarına” başlıklı konuşmasını MODSİMMER’de çeşitli firmalardan ve kamu kurumlarından gelen katılımcılarla gerçekleştirmiştir.

17.05.2016 SG, AG ve Ciddi Oyunlar Semineri

Daha önce Modsim Platform tarafından oluşturulmuş olan sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve ciddi oyunlar raporlarının oluşturulması süresince kazanılan bilgilerin paylaşılması amacıyla bir seminer verilmiştir. Ayrıca INFOTRON, MODSİMMER’e bir sanal gerçeklik platformu kurarak gösterim yapmıştır. Seminere çeşitli firmalar ve devlet kurumlarından çok sayıda katılım olmuştur.

23.03.2016 MODSİM’e Giriş Eğitimi

Genelkurmay Başkanlığı MODSİM Şube Müdürü Sn. Mustafa Dinç tarafından MODSİM konularında temel düzeyde bir eğitim verilmiştir. Eğitime çeşitli firmalar ve devlet kurumlarından katılım olmuştur.

25.11.2015 Rehabilitasyonda Görüntü İşleme ve Ciddi Oyunlar Semineri

Dr. Elif Sürer tarafından  25 Kasım 2015 tarihinde, MODSİMMER'de "Rehabilitasyonda Görüntü İşleme ve Ciddi Oyunlar: Yürüme Analizi ve Bilişsel Rahatsızlıklar İçin Geliştirilmiş Uygulamalar" başlıklı bir seminer verilmiştir.

11-12.11.2015 USMOS 2015 Konferansı

6. Ulusal Savunma Uygulamaları Modelleme ve Simülasyon Konferansı (USMOS 2015) 11-12 Kasım 2015 tarihlerinde yaklaşık 400 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Konferansa Wim Huiskamp ve Prof. Dr. Erdal Çayırcı davetli konuşmacı olarak katılmıştır. Sn. Erdal Çayırcı aynı zamanda "Simülasyonun Tedarik ve Planlama Maksatlı Deneylerde Kullanılması" başlıklı 2 saatlik bir eğitim vermiştir. Bununla birlikte 46 akademik sunum ve 14 sponsor firma sunumu olmak üzere toplam 60 sunum 3 paralel oturumda yer almıştır. Konferans "Simülasyon Tabanlı Tedarik" konusunun tartışıldığı panel ile sonlanmıştır.

14-15.11.2013 NMSG Lecture Series on Serious Games

ODTÜ-TSK MODSİMMER, NATO Modelleme ve Simülasyon Grubu (MSG-115) tarafından düzenlenen “NATO Lecture Series MSG-115 on Serious Games and Their Use in NATO” başlıklı eğitim serisine 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde ev sahipliği yapmıştır. Ciddi oyunlar konusunda alanında uzman kişiler tarafından; kamu, üniversite ve sanayi kuruluşlarından gelen yaklaşık 60 kişilik bir gruba, 2 gün boyunca eğitim verilmiştir.

NMSG-115 etkinliğinden bir fotoğraf

11-12.06.2013 USMOS 2013 Konferansı

2005 yılında ilk kez düzenlenen Ulusal Savunma Uygulamaları Modelleme ve Simülasyon Konferansı 2013 yılında beşinci kez gerçekleştirilmiştir. Konferansa Prof. Dr. Tuncer Ören', Prof. Dr. Levent Yılmaz ve Prof. Dr. Alice E. Smith davetli olarak katılmıştır.

Son Güncelleme:
09/05/2022 - 01:16